Viktig melding til alle store og små bærplukkere!

Blåbærtur Foto: Linda Fjellheim

Ved Kronebutikken i Sørkjosen har vi etablert et mottak for bær sammen med bærkokeriet.Her tar vi imot bær hovedsaklig fra nærområdet, men vi vil gjerne ha bær fra hele Nordnorge.

Skogsturer langs elva eller en vandring på vidda, kombinert med bærplukking, er en fin anledning til å bli kjent i nærområdet og bygge samhold mellom generasjoner. For de unge er det viktig å bli kjent med de beste bærplassene, og den eldste generasjonen er de som sitter på kunnskapen og kan dele disse familiehemmelighetene.

Vi oppfordrer særlig lag, foreninger og skoleklasser til å benytte seg av denne muligheten, men mottaket er selvsagt åpent for alle. Her er muligheten for å selge resultatet av turen til Det Lille Bærkokeriet en fin anledning til å tjene noen ekstra kroner. Kontakt oss gjerne pr tlf eller epost.

Vi tar først og fremst imot blåbær, krøkebær, tyttebær og molte, men gjerne også bringebær, solbær, rips og rogn.

 

Åpningstider mottak:

KRONEBUTIKKEN: Bærmottaket har inngang på siden mot lavvuene, med et moltebær på døra. Evt. henvend deg inne i butikken på fremsiden.

Medio Juli - Oktober: MAN-FRE kl 10-15 - Oppgjør kontant eller via Vipps.

Følg med på denne siden for oppdaterte priser, da disse kan variere etter sesong og tilgang. Det lønner seg å være tidlig ute!

Kriterier for mottak av bær

Bærene skal være

- Modne!

- Ikke tilsatt sukker

- Usprøytet

- Minimum grovrenset. Litt stilk har vi ikke noe imot, men kvister, mose og blader osv har vi ikke bruk for :) Ureset bær 

- Pakket i rene poser, (f.eks fryseposer for brød, ikke bæreposer) eller tildekkede bøtter eller kasser, bare ikke direkte i papp.

- Helst ferske og lagret kjølig. (Frosne bær skal være mulig å gjennomgå kvaliteten på ved mottak.)

 

Vi registrerer alle være bærplukkere og behøver minimum:

-Navn

-Adresse

-Telefonnummer

 

Betaling skjer via Vipps eller bank, kontant betaling kun i svært spesielle tilfeller så vi anbefaler å skaffe deg Vipps :)

Priser pr kg

Tyttebær     

Blåbær         

Krekling     

Molte         

Bringebær